Parterapi

Her ydes nænsom parterapi, der bringer kærstepar eller ægtepar tættere på hinanden.

Så er lykken lige foran jer. Den lykke, der har rødder i det dybe og i omsorgen for hinanden.

Parterapi er hjælp til at få det bedre sammen og til at mindske risikoen for skilsmisse.

I parterapien lærer I, hvordan I selv kan bryde de negative mønstre i jeres samliv. Det sker ved guidning af mig og i en tryg stemning mellem jer.

Det slider på os, når vores kærlighedsliv ikke fungerer.

Det er altid en udfordring at leve sammen med et andet menneske. Vi må give afkald på meget og tænke den anden med i sine handlinger. Til gengæld får vi meget, nærhed og tryghed gør livet let og dejligt.

Nogle par har næsten opgivet at få det godt igen, fordi der er opstået tillidsbrud og problemer med at kommunikere. Det er svært at vide, hvad man skal gøre for at gøre den anden glad igen og for at få den hjælp, man har brug for i forholdet.

Nogen gange kan forholdet føles som en ørkenvandring. Der kan man let køre fast i gamle mønstre, man kan komme til at tørste og sulte efter kontakt og nærhed, og der er risiko for ikke at få den glæde ud af vandringen med hinanden, som vi kunne ønske os.

Hverdagens travlhed og krav gør os udmattede og sårbare. Skænderier og misforståelser kan let blive en del af livet med hinanden. Når først vi ikke længere har hinandens tillid og kan føle os trøstet af hinandens interesse for vores fælles liv, så kan det føles, som at man kæmper og kæmper, og det bliver ved med at være låst fast.

Parterapi nytter noget.

Hos mig møder I en erfaren parterapeut. Her arbejdes der på en nænsom måde med mennesker, der har fået problemer i parforholdet og er i mangel på forståelse og omsorg for hinanden, når der er blevet for langt imellem jer.

Her skabes et trygt rum for samtale om det, der ikke er let for jer. Her vil I opdage, at længslen efter at have betydning for den anden kan blive opfyldt gennem nærværet og fordybelsen. Når vi kan fortælle om de følelser, der ellers er svære at sige noget om.

Ofte bliver det vreden og utilfredsheden, som bliver mest fremtrædende. Her i terapien vil vi se bag om vreden, og hvad den trækker med sig, og vi vil blive nysgerrige efter at forstå de følelser, der er brændstof til vreden.

Her kan vi tale om det, der virkelig betyder noget for jer, om det som dybest set ligger jer på hjerte. Og imens skaber I et land for jer og jeres samhørighed. Et frugtbart land. Et land med plads til menneskelig sårbarhed. Når der er ro til, at I deler det sårbare med hinanden og mærker jer forstået, er det en stor lettelse.

Parterapi er som at gå til doktor, når noget gør ondt. Parforholdsdoktoren er uddannet til at stille spørgsmål, opdage nuancer og at se smerten bag jeres måde at håndtere svære ting på.

I parterapien får I en oplevelse af at få ro på, når I taler om det svære mellem jer. I vil få nye måder at forstå de svære følelser på, og I bliver klar til at fortælle om dem til hinanden. 

Når vi føler os trygge i vores parforhold, er det lettere for os at tage vores svære følelser alvorligt og udtrykke dem og føle os hørt. Det føles godt, fordi vores følelser næsten altid hænger sammen med vores behov for at føle os elsket og at have betydning den hinanden.

Hvis ikke vi kan holde balancen og udtrykke os roligt, kommer frustrationer ofte ud med hævet stemme sammenkoblet med kritik og krydret med skarpe vendinger. Hvem kender ikke til det? Resultatet er mange gange, at ens partner heller ikke udtrykker sin følelse og istedet siger ingenting eller går i gang med praktiske ting. Det giver afstand mellem parterne, og det kan føles som en trædemølle uden ende.

Det mønster vil vi afdække, og vi kommer i terapien nærmere på de behov, I har for at føle jer forbundet med hinanden.

Alle emner kan tages op i parterapi. Det være sig utroskab, jalousi, skænderier, kontroladfærd, eller generelt dårlig stemning. Jeg hjælper jer med at se, hvordan jeres reaktioner er, når I er  frustrerede eller kede af det. Følelser er vores styreapparat til alle vores handlinger.

Vi kan på den måde ikke fjerne konflikter eller utilfredshed, men vi kan modnes i den måde, vi håndterer os selv og hinanden på.

Jeg guider jer, I kan absolut ikke gøre noget forkert i parterapi.

Skilsmisserådgivning finder I bedre andre steder end hos mig. Jeg fokuserer oftest på at hjælpe mennesker til at blive sammen, hvis der er børn i forholdet.

 

Problemer i parforholdet kan I gøre noget ved. Det er aldrig for sent!

Ring på tlf. 6186 1125 eller send en mail via kontaktformularen.

Konsultation i Haderslev

 

Hvordan foregår det?

Når I har bestilt en tid og I kommer til mig, vil jeg først spore mig ind på, hvem I er, og hvad jeres problematik drejer sig om.

Derefter vil jeg tale med jer om, hvordan det opleves, når det bliver svært for jer. Og derefter går samtalen videre med forståelse for de følelser, der kommer i spil og giver afstand mellem jer. Ofte ligger der bag afstanden et ønske om at mærke, at vi har betydning for hinanden og har brug for den andens nærvær.

Har du spørgsmål, kan du eventuelt finde svar under "ofte stillede spørgsmål". Hvis du har yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig pr. telefon 6186 1125 eller via kontaktformularen.

Jeg sætter 1 time til 1½ time af pr gang.

Her finder du kontaktoplysninger og adresse til min konsultation