Parterapi

Parterapi fokuserer på at klarlægge de negative reaktioner, der nogen gange opstår i forholdet. De reaktioner optrapper sandsynligvis vrede og irritation. I parterapien får I nye måder at forstå de svære følelser på, og I træner at kommunikere dem til hinanden. Terapien fungerer, når rummet er fyldt med tryghed mellem jer.

Når vi føler os trygge i vores parforhold er det lettere for os at tage vores svære følelser alvorligt og udtrykke dem. Det føles godt, fordi de næsten altid hænger sammen med vores behov for at føle os elsket og at have betydning den hinanden.

Hvis ikke vi kan holde balancen og udtrykke os roligt, kommer frustrationer ofte ud med hævet stemme sammenkoblet med kritik og krydret med skarpe vendinger. Hvem kender ikke til det? Resultatet er mange gange, at ens partner heller ikke udtrykker sin følelse og istedet siger ingenting eller går i gang med praktiske ting. Det giver afstand mellem parterne, og det kan føles som en trædemølle uden ende.

Det mønster vil vi afdække og vi kommer i terapien nærmere på de behov, I har for at føle jer forbundet med hinanden.

Alle emner kan tages op i parterapi. Det være sig utroskab, jalousi, skænderier, kontroladfærd, eller generelt dårlig stemning. Jeg hjælper jer med at se, hvordan jeres reaktioner er, når I er  frustrerede eller kede af det. Følelser er vores styreapparat til alle vores handlinger.

Vi kan på den måde ikke fjerne konflikter eller utilfredshed, men vi kan modnes i den måde, vi håndterer os selv og hinanden på.

Jeg guider jer, I kan absolut ikke gøre noget forkert i parterapi.

Skilsmisserådgivning finder I bedre andre steder end hos mig. Jeg fokuserer oftest på at hjælpe mennesker til blive sammen, hvis der er børn i forholdet.

 

Problemer i parforholdet kan I gøre noget ved. Det er aldrig for sent!

Ring på tlf. 6186 1125 eller send en mail via kontaktformularen.

Konsultation i Haderslev

 

Hvordan foregår det?

Når I har bestilt en tid og I kommer til mig, vil jeg først spore mig ind på, hvem I er, og hvad jeres problematik drejer sig om.

Derefter vil jeg tale med jer om, hvordan det opleves, når det bliver svært for jer. Og derefter går samtalen videre med forståelse for de følelser, der kommer i spil, når vi har betydning for hinanden og gerne vil være i en tryg kontakt med hinanden.

Har du spørgsmål, kan du eventuelt finde svar under "ofte stillede spørgsmål". Hvis du har yderligere spørgsmål er du velkommen til at kontakte mig pr. telefon 6186 1125 eller via kontaktformularen.

Jeg sætter 1 time til 1½ time af pr gang.

Her finder du kontaktoplysninger og adresse til min konsultation