Inger Margrethe Jørgensen

I de sidste 20 år har jeg været optaget af at tale med mennesker i min terapistue. Folk som kom til mig alene, og folk som kom til mig som par. Ikke sjældent har jeg talt med unge mennesker om angst og usikkerhed og ensomhed.

Ofte kommer mennesker i pensionistalderen også i parterapi, fordi de vil have gode år med hinanden. Stor respekt for det.

Det ligger mig på sinde først og fremmest at lytte. At sætte mig ind i, hvad der er på færde hos den anden eller mellem partnere. Hvordan livet nogen gange er hårdere, end man næsten kan bære. Det skal være min hensigt, at jeg i samtale faciliterer nærvær og forståelse. Og at jeg kan hjælpe med at se mønstre, som kan virke som en ørkenvandring, som om noget ikke bliver bedre. Når de mønstre er afdækket, kan jeg ofte med ord og gloser hjælpe med at sætte ord på psykisk smerte. Når de ord bliver delt, har smerten det med at blive lindret. Det giver nærende kontakt.

Desuden er jeg optaget af samfundsforhold og historie. Jeg er optaget af den gode samtale, hvor vi drøfter uenighed og beriger hinanden. Om dette vil du kunne læse mere på min Klumme.

Derudover er jeg optaget af børn og læring. Jeg har været lærer i 35 år, og mit hjerte banker for børns trivsel og livsvilkår.

Jeg har undervist på parkursus i Folkekirken. Jeg bruger selv kirken og gudstjenesten, og jeg nyder poesien i salmer og tekster. Jeg nyder musikken og kirkerummets rummelighed.

Min store lidenskab er musik og sang. Jeg elsker at synge i kor. Jeg holder af fællessang og har undervist i musik i mange mange år og sunget med børn i timevis. Jeg lytter til musik og spiller klaver hver dag.

I min alder er der tid til fordybelse i at nyde naturen med lange gåture. Og jeg læser gerne gode bøger i timevis. 

Jeg har været lærer fra 1976 til 2010, dog med 7 års pause, hvor jeg var sognemedhjælper i Folkekirken.

Privat er jeg gift, og min mand og jeg har 3 voksne børn, samt 6 børnebørn.

 

 

EFT står for emotionsfokuseret parterapi.

EFT er videnskabeligt begrundet og menneskeligt hjertevarm.

EFT afdækker negative mønstre i forholdet. De opstår automatisk for alle mennesker, når der ikke længere er tryg kontakt mellem parterne. 

 

Kompetencer og uddannelse

 

  • Individual psykoterapeut fra Institut for Gestaltanalyse.
  • Specialiseret i EFT parterapi og er certificeret Imago parterapeut.
  • Efteruddannelse i sexologi ved cand.psyk. Jette Simon
  • Efteruddannelse i familieterapi ved cand.psyk. Jette Simon
  • Efteruddannelse i gruppeterapi ved cand.psyk. Jette Simon
  • Efteruddannelse i traumebehandling ved cand.psyk. Jette Simon
  • Har afsluttet 1. del af ISTDP, intensiv dynamisk korttidsterapi hos cand. psyk. Jeanne Isaksen
  • Uddannelse som supervisor ved cand.psyk. Peter Wittenburg
  • Efteruddannelse i specialpædagogik fra UC Haderslev med focus på adfærdsvanskeligheder og ADHD