Hvis der er tale om utroskab, vil der være god grund til at gå i parterapi. Det vil oftest medføre skyldfølelser hos den, der er utro, og jalousi for partneren. Der kommer stærke følelser på spil.Det  er ikke en situation, den utro er stolt af, og man prøver givet vis at skjule det så længe som muligt. Den utro fordømmer mange gange sig selv. Vrede og afmagt opstår hos begge parter.

Den, der føler sig svigtet af tillidsbruddet, bliver efterladt med stærke følelser af at være ført bag lyset og snydt og bedraget. 

I terapien vil I kunne finde frem til, hvordan der opstod et tomrum i jeres forhold, som fik den ene af jer til at tage skridtet til utroskab. At det er sket, er at betragte som et wake-up-call. Der er noget, der skal repareres og forbedres i forholdet. I langt de fleste tilfælde kan parforholdet genoptages efter utroskab.

Det kræver en indsats for begge parter at reparere den brudte tillid, og belønningen kan være, at forholdet får en optimering og forbedring, som I til den tid ikke ville have været foruden.